Yleisötilaisuus koulukeskuksen kehittämisestä torstaina 13.8.

perjantai, 7 elokuun, 2020

Piirros Ristiinan koulukeskuksesta ja teksti "Mitä laitetaan?"

Ristiinan koulukeskuksen kehittämisestä yleisötilaisuus torstaina 13.8. klo 18

Mikkelin kaupunki järjestää Ristiinan koulukeskuksen kehittämissuunnitelmasta avoimen yleisötilaisuuden torstaina 13. elokuuta. Tilaisuus pidetään koulukeskuksen Setälä-salissa klo 18 alkaen. Tilaisuudessa esitellään kehittämissuunnitelmaa ja kuullaan kuntalaisten näkemyksiä koulukeskuksen kehittämisestä. Paikalla on useita kaupungin edustajia kertomassa hankkeesta ja vastaamassa kuntalaisten kysymyksiin.

Koulukeskuksen kehittäminen on tullut ajankohtaiseksi, kun Mikkelin kaupunki lakkautti Ristiinan lukion ja keskuksesta vapautui tiloja. Ajatuksena on siirtää sekä Ristiinan kirjasto että nuorisotilat nykyisistä paikoistaan koulukeskukseen.

Kehittämisestä on tehty hankesuunnitelma, jossa todetaan, että toimintojen keskittämien yhteen kokonaisuuteen nostaa koulukeskuksen tilojen käyttöastetta ja luo laadullisesti toimivan kokonaisuuden.

Tilojen yhteiskäytön myötä tuotetut palvelut ja tilat tukevat toisiaan. Kirjaston ja nuorisotilojen yhdistäminen koulukeskukselle mahdollistaa kaupungille luopumisen nykyisestä nuorisotalosta sekä kirjaston kiinteistöstä, sanotaan suunnitelmassa.

Suunnitelma hyväksyttiin kesäkuussa kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnassa, mutta kasvatus- ja opetuslautakunta palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. Kuntalaisten kuulemistilaisuus on osa asian jatkovalmistelua.