Liikuntapalvelut ja ulkoilu

LiikuntapuistoIhmisiä ulkokuntoilulaitteissa

Koulukeskuksen yhteydessä (Mäkitie 30) sijaitsee urheilukenttä juoksuratoineen sekä pituus- ja korkeushyppypaikkoineen. Kentän ympäristössä on myös skeittiparkki, ulkoliikuntavälineet, katsomo, juoksuportaat, pukukopit, kaksi tenniskenttää, sekä talvisin luistelukenttä ja -kaukalo. Kentän läheisyydessä on myös 1,1 kilometrin mittainen pururata ja aidattu jalkapallokenttä.

Linnaniemen lenkkipolut ja laavu

Linnaniemestä löytyy valaistuja lenkkipolkuja sekä laavu. Laavu on tilava, minkä lisäksi nuotiopaikan ympärille mahtuu hyvin istumaan. Polttopuita löytyy puuliiteristä. Laavulta löytyy huussi.

Esteettömyys: Reitti laavulla kulkee hyväkuntoista hiekka- sekä putupohjaista kuntorataa. Polku reitiltä laavulle on juurakkoinen.

Huom! Talvisin lenkkipolut ovat hiihtolatuja.

Närhilän laavu

Laavu sijaitsee Närhilän kylässä, lähin osoite on Raitinpurontie 116. Laavu sijaitsee järven rannalla pienen niemen kärjessä. Polttopuita on saatavilla, lisäksi löytyy myös huussi. Laavua ylläpitää Närhilän kyläyhdistys.

Esteettömyys: Maasto on suhteellisen helppokulkuista, autolla pääsee lähes laavun viereen.

Kuomiojoen / Lemmensillan laavu

Laavu sijaitsee Kuomiokoskella, laavun lähin osoite on Koskitie 64. Koskitieltä löytyy parkkipaikka, josta opastetaan polkua pitkin laavulle. Laavu sijaitsee kauniilla paikalla Kuomiojoen rannalla. Mukaan kannattaa varata omat polttopuut!

Esteettömyys: Laavulle on hankala päästä, parkkipaikalta lähtee erittäin jyrkkä alamäki kohti laavua. Polun varresta löytyy kaiteet.

Kylälahden laavu

Laavu sijaitsee Kylälahdessa. Laavulle pääsee seuraavasti: Parkkilantie -> Huttulantie -> Kouluraitti, jota kuljetaan aivan tien päähän saakka. Vanhan kyläkoulun kohdalta oikealle polkua pitkin päästään laavulle. Huom! Kuoluraitilla ei talvikunnossapitoa.

Laavulle mennään pientä siltaa pitkin, sillä laavu sijaitsee peinessä saaressa Paljaveden rannalla. Muista kirjoittaa käyntisi laavulta lyötyvään vieraskirjaan!

Polun alkupäästä löytyy puuliiteri sekä huussi.

Tauko-Taipale / Uittamonsalmen kota

Laavule pääsee ajamalla Himalanpohjantietä, josta käännytään Luhtalantielle. Kävellen Himalanpohjantien ja Luhtalantien risteyksestä matkaa on noin 2,5 kilometriä. Matkan varrella muutama opaste. Paikalta ei löydy virallista parkkitilaa.

Laavulta löytyy puuliiteri sekä huussi.

Kota on vapaasti kaikkien käytettävissä, majoittuminen on kiellettyä.