Linnaniemen keskiaikatapahtuma 19.6.

keskiviikko, 16 kesäkuun, 2021
Keskiaikaisiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä markkinakojulla
Kuvat: Havuja Photography

Linnaniemen keskiaika järjestetään lauantaina 19.6. Kirkonmäen ja kesäteatterin välisessä historiallisessa miljöössä toteutettava tapahtuma tuo jälleen Ristiinaan hevoset, trubaduurit, jousiammunnan, taistelunäytökset, musiikkiesitykset, keskiaika-markkinat sekä runsaasti teemaan sopivaa ruokaa!

Tapahtuma soveltuu hienosti myös lapsille, eli lämmintä lauantaipäivää on mukava lähteä viettämään koko perheen kanssa. Ohjelmassa on muun muassa keskiaikaisen taistelu-urheilun (”buhurt”) SM-osakilpailu, kun esiintymiskentällä Medieval Combat Sport Finlandin ottelijat ottavat toisistaan mittaan haarniskoissa miekoin ja kilvin! Jousiammuntaa pääsee kokeilemaan jokainen paikalle tulijakin, ja perheen pienille suunnatussa talutusratsastuksessakin on tällä kertaa myös ohjelmaa. Musiikkiesityksiä on koko päivän ajan, kun Äimätär ja Isara -orkesterit tarjoilevat säveltaidetta päivän mittaan parin esiintymisen muodossa. Musiikillinen pääesiintyjä on harmonikka-taituri Netta Skog, joka on urallaan paitsi voittanut Kultainen harmonikka -kisan, myös soittanut esimerkiksi metallibändeissä Turisas ja Ensiferum.

Tapahtuma-alueella on myös keskiaikaiset markkinat. Erilaisten tuotteiden lisäksi myytävänä on teemaan sopivaa ruokaa.

Vaikka alueen tiukemmat korona-rajoitukset onkin nyt purettu, järjestäjät muistuttavat tapahtumaan saapuvia pitämään riittävät turvavälit muihin kuin omaan seurueeseen, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta sekä suosittelevat kasvomaskin käyttöä. Tapahtumaan ei pidä saapua, mikäli kokee minkäänlaisia mahdollisesti koronaan viittaavia oireita!

Parkkitilaa on tapahtuma-alueen lähellä rajallisesti, joten varsinkin paikallisten kävijöiden toivotaan saapuvan paikalle kävellen tai pyörällä. Tapahtuman aikana Linnantie on katkaistu liikenteeltä, joten kulku esimerkiksi hautausmaalle ja Linnaniemen ulkoilualueelle tapahtuu Muurikintien-Voudintien kautta.

Linnaniemen keskiaika LA 19.6.2021 Ristiinassa (Linnantie 2, 52300 Ristiina)
Pääsyliput: 10 eur (alle 18-v. maksutta) 

HUOM! Lippukassalla käy vain käteinen!