Aluejohtokunnan kuulumisia vuodelta 2020

torstai, 31 joulukuun, 2020

Nainen harjoittelee skeittaamista

Aluejohtokunnan toiminta muuttui suunnitellusta monilta osin, johtuen koronaepidemiasta. Myös
koko aluejohtokunnan toiminta tulevaisuudessa oli asetettu kyseenalaiseksi ja sitä yritettiin ajaa alas
viranhaltijoiden esityksillä. Onneksi päättäjät päättivät jatkaa lähes nykymallilla, joskin vähän pienemmin resussein.Peruuntuneita tapahtumia oli yhteistyössä Ristiinan Urheilijoiden kanssa järjestettävät Kesäkemut ja Uudenvuoden tapahtuma. Myös seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävät muistopäivätapahtumat jäivät pois.

Kuvassa kalliotaidekeskuksena toimiva hirsimökki

Liikuntapuistoon suunniteltiin tapahtumaa, jossa esiteltäisiin 2020 valmistunutta skeittiparkkia, ulkovoimailulaitteita, sekä kuntoportaita. Tapahtumaa ei voitu järjestää, mutta se toteutettiin virtuaalisesti ristiina.fi-nettisivujen kautta, jotka myös saivat uuden ilmeen kuluneena vuotena. Skeittiparkin lisäksi jotain muutakin saatiin aikaiseksi vuonna 2020. Ristiinan Urheilijoiden kanssa tehtiin kumppanuussopimus Ristiina-paidoista, jotka tekivät hyvin kauppansa.

Rantapuiston leikkialueelle hankittiin uusia laitteita.

Yrittäjäjärjestön kanssa yhteistyössä järjestettiin Joulunavaus, sekä palkittiin vuoden Ristiinalainen yrittäjä. Brahentielle hankittiin muutama penkki, sekä suuren suosion saaneita jouluvaloja. Loput jouluvalot Mestausaholle saakka asennetaan vuonna 2021.

Ristiinan kalliotaidekeskuksen ja Anttolan luontomatkailukeskuksen toimintaa kehittävän GeoNaGu-hankkeen matkailuesitteelle myönnettiin myös varoja. Myös muutama kohdeavustus myönnettiin yhdistyksille.

Annoimme lausuntoja muun muassa koulukeskuksen tulevasta käytöstä sekä teimme esityksiä havaituista epäkohdista kaupungille.

Toivottavasti korona helpottaa kevään aikana ja päästään kokoontumaan isommalla joukolla suunnittelemaan Ristiinan tulevaisuutta ja valitsemaan uudet aluejohtokunnan jäsenet seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Ristiinan nettisivujen alareunassa on palautekuponki, jolla toivotaan annettavan kehitysideoita ja myös muuta palautetta Ristiinaa koskien.

Ari Hämäläinen
Ristiinan Aluejohtokunnan pj