Sivistyspalvelut

Ristiinan yhtenäiskoulu ja lukio

Ristiinan yhtenäiskoulu tarjoaa mahdollisuuden käydän koko perusopetuksen edellyttämän oppimäärä samoissa, tutuissa oppimisympäristöissä Mäkitie 30:ssa. Koulukeskuksella työskentelee päivittäin noin 60 aikuista ja 600 lasta ja nuorta. Jatko-opinnot Mikkelin lukion Ristiinan toimipisteessä mahdollistaa opinnot yksilöllisen opetuksen ja tiivin yhteishengen puitteissa.

Ristiinan koulukeskus sekä sen ympäristö tarjoavat mainiot mahdollisuudet liikunnan opetukseen ja harrastamiseen. Koulussa on kaksi liikuntasalia. Koulun ympäristössä sijaitsevat nurmiurheilukenttä, hiekkapallokenttä, jääkiekkokaukalo/tenniskentät ja pururata. Metsäistä luontoa on koulun välittömässä läheisyydessä.

 

 

Ristiinan päiväkoti

Ristiinan päiväkoti sijaitsee Ristiinan taajamassa. Päiväkoti on vuoropäiväkoti eli varhaiskasvatusta tarjotaan 24/7 perheiden tarpeitten mukaan.

Esiopetusryhmistä kaksi sijaitsee kirkonkylän yhtenäiskoulun yhteydessä ja yksi ryhmä päiväkodilla.

Avoin päiväkoti Puuhatupa tarjoaa toimintaa alle kouluikäisille, kotihoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen ja hoitaille. Puuhatupa on avoinna ma/ti/to klo 9 - 13 ja ke klo 9 - 16.

                  

Yhteystiedot päiväkoti:

Yhteystiedot esiopetus ja täydentävä päivähoito:                      

 

Ristiinan kirjasto ja asiointipiste

Ristiinan kirjasto sijaitsee Ristiinan kirkonkylän pääraitin varrella. Kirjastossa järjestetään tapahtumia, näyttelyitä ja yhteislukuhetkiä niin pienille kuin vanhemmillekin kuulijoille. Tiloissa toimii myös asiointipiste, joka on kaupungin ylläpitämä julkisen hallinnon yhteinen asiakaspalvelupiste. Asiointipisteessä on kaupungin omien palvelujen lisäksi saatavilla verohallinnon, maistraatin, Kelan ja TE-toimiston palveluja. Mahdollisuus etäpalveluun on em. toimijoiden sekä Etelä-Savon oikeusavun kanssa.

Asiakaspalvelu aukioloajat:

Ma 12 – 19

Ti    10 – 16

Ke   10 – 16

To   13 – 19

Pe   10 – 16

Aattoina  10 – 16 

Omatoimikirjastoa voi käyttää ma-pe klo 9 - 20 ja la-su 9 - 14 välisenä aikana. Omatoimiaikana, ovien ollessa lukittuna, sisäänpääsy tapahtuu omalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Kortin ja omatoimikäyttöoikeuden saa kirjastosta asiakaspalveluaikana.